Har brukket fot,og har gått med det i 6 måneder nå.

Heisann!

Det siste året har min helse vært en stor utfordring da den ikke har vært bra. Er så sliten hele tiden og etter at jeg forstuet foten min i slutten av januar,har det meste forverret seg. For det første har ikke foten blitt bra fra forstuingen og knærne mine har blitt meget vonde.  Har heldigvis fått en meget oppegående og flink lege her i Trondheim,som tar meg på alvor! Han har tatt tak i alt,og tatt mange blodprøver og etc av meg. Første som ble gjort var å få en henvisning til MR av foten. Var til legen min i går og da fikk jeg beskjed om at jeg har brukket foten min. Han ble meget overrasket da han syns jeg hadde så lite smerter til å ha brukket foten.


Fra da jeg skadet foten min.

Har mye smerter,men jeg er samtidig vant med mye smerter fordi jeg har fibromyalgi og smerter i skulder etter operasjon. Samtidig med foten har jeg fått  vondt i knærne,og fikk beskjed fra legen min at jeg har fått Patellofemoralt smertesyndrom ( PFSS ) 

Fakta om Patellofemoralt smertesyndrom;

  • Karakterisert ved smerter lokalisert til forsiden av kneet i og ved kneskålen.
  • I de fleste tilfeller finnes ikke noe galt med kneet bedømt ved røntgen og andre bildeundersøkelser.
  • En meget vanlig tilstand hos idrettsaktiv ungdom, som hyppigst rammer unge kvinner og jenter, spesielt lang- og mellomdistanseløpere.
  • Overbelastning av leddet mellom kneskålen og lårbenet er sannsynligvis den vanligste årsaken til smertesyndromet.
  • Årsaken til tilstanden kan være medfødte skjevstillinger i foten/føttene, overbelastning og/eller kneskader.
  • Avlastning og deretter systematisk opptrening er hovedbehandlingen.

Prøvde å trimme fra mars til mai,men måtte gi opp på grunn av smertene i kneet og i foten. Følte meg som den pingla som ikke klarte å trimme,men kan vel se nå at jeg ikke er det. 

Fikk beskjed fra legen min i går om å ta ut bildene hos Unilabs røntgen og dra til skadepoliklinikken,men hos Unilabs har de ferie i felles ferien. Så jeg får ikke gjort noe med foten min før om 2 uker. Da blir det enten operasjon eller gips. Snakk om å ha uflaks :-(  Uansett må jeg se positivt på det,jeg får snart hjelp nå...

Er fortsatt uten kjøkken,men om noen dager er det vel i bruk ♥ Dere skal snart få en oppdatering på den fronten ;-)

Ønsker dere en flott solfylt dag ♥ Her blir det en liten strandtur snart  ;-)

-klem May Bente-

7 kommentarer

frodith

22.07.2014 kl.10:10

At det går an!! At ingen har funnet det ut før, at du har gått med brukket fot så leng!! :-o Håper det blir orden på det nå :-)

bentemay

22.07.2014 kl.10:44

frodith: Var nok ekstra uheldig i den perioden,da jeg hadde nettopp flyttet fra Bjugn til Trondheim,og måtte ha ny fastlege. Men det var ikke så enkelt å ordne seg ny fastlege da de jeg fant var opptatt. Da jeg omsider klarte å få meg fastlege,ble det rot i det systemet,så tok ekstra tid å få meg registrert. Så maks uflaks hele veien :-/ Kjenner at jeg er sliten i kroppen,og det er vel for jeg har så mye smerter hele tiden... Ja håper ting går rette veien nå :-)

miastorp

22.07.2014 kl.18:45

Oj! Ja hvis man kjenner at noe ikke er som det skal bør man nesten oppføre seg som et lite barn og hyle helt til de finner ut hva som feiler en ;) vel, bra at de i hvert fall har funnet ut av det nå sånn at du kan bli bra igjen :)

Livsrom

22.07.2014 kl.23:55

Hjelp! Går det an? Nå føler jeg med deg. Jeg vet litt om hva kroniske smerter gjør, og hvordan det tærer på kreftene. Men å gå så lenge med brukket fot uten behandling må ha vært grusomt. Kan ikke forestille meg hva det har kostet deg opp i alt du har hatt å gjøre.

Håper at du får fikset foten SNART. Lykke til:)

Klem<3

Maiken Nilsen

24.07.2014 kl.11:54

Høres ikke godt ut:(

bentemay

31.07.2014 kl.20:39

Maiken Nilsen: Nei er ikke så veldig godt :-(

bentemay

31.07.2014 kl.20:44

Livsrom: Ja alt er mulig,det er min erfaring :-( Jeg er bestandig så uheldig :-( Du er en av de få som jeg vet kan forestille deg hvordan jeg har det. Livet føles litt urettferdig. Med denne sommeren som er midt i blinken for å få mere krefter og energi,blir brukt opp på smerter i knærne og foten min. Tusen takk Liv :-D Klem <3

bentemay

31.07.2014 kl.20:56

miastorp: Fikk beskjed om at det kom til å ta tid siden den var kraftig forstuet,så tenkte ikke over det før i mars. Så måtte jeg ordne meg fastlege,og det var heller ikke så enkelt,så slik gikk månedene...så tok det nesten 2 måneder før jeg fikk MR etter henvisning... Nå håper jeg det blir bra når jeg får hjelp :-)

Skriv en ny kommentar

bentemay

bentemay

38, Trondheim

May Bente heite æ og æ e 38år gammel. Har 4 flotte onga :-) 3 veitja som e 18,16 og 10år,og lille gutt som e 3 år. Så har æ fått mæ kjæreste og blitt bonusmamma te to flotte veitja på 7 og 5 år <3 Ny epoke da æ har solgt huset som æ kjøpt i 2008 i Bjugn,og kjøpt hus i Trondheim sammen me min kjære Einar <3 Og no ska dåkker få ta del i store og små prosjekta og planer fremover. Velkommen inn te mæ! :-)

Kategorier

Arkiv

hits